Кокосова олія, безумовно, одне з найгучніших імен у світі б’юті за останній час, але в динамічному світі велнеса і краси з’явилася нова, повністю натуральна олія, яка викликає інтерес. Що про неї треба знати?

Бабасу — це тропічна олія, отримана з насіння пальми бабасу, дерева, що росте у тропічних лісах Амазонки. Як і кокосова олія, вона добувається з ядер плодів.

У Бразилії дерево бабасу відоме як «древо життя» завдяки цілющим властивостям олії. Вона широко використовується у продуктах для волосся та шкіри, а також для додавання в їжу, тому не дивно, що її називають новим б’юті-трендом.

Переваги олії бабасу складно переоцінити. Як і кокосова олія, вона багата на жирні кислоти та вітамін Е, які підвищують імунітет, мають антибактеріальні й антимікробні властивості.

Чим гарна бабасу в косметиці, так це тим, що вона має температуру плавлення, схожу з температурою шкіри людини. Тому за кімнатної температури вона тверда, але плавиться за контакту зі шкірою. На відміну від кокосової олії, ця — легка і нежирна, тому не забиває пори та не провокує висипання. Замість цього бабасу зволожує і підвищує еластичність шкіри, але швидко й легко всмоктується і ледь помітно відчувається на ній. Вона також освіжає й охолоджує.

Для тих, у кого суха шкіра, що лущиться, бабасу рекомендують використовувати через її протизапальні та зволожуючі властивості.

Бабасу також може стати корисною в рутині по догляду за волоссям. Відомо, що вона здатна додати обсягу та вологи тонкому, тьмяному і сухому волоссю. Також вона живить, але не жирнить волосся, словом, має ідеальну текстуру.

На відміну від кокосової олії, бабасу практично не має запаху і може поєднуватися з іншими продуктами, такими як креми, зволожуючі засоби чи шампунь.