Осенью в столице появится первый в Украине интерактивный музей науки. Он откроется на ВДНХ, сообщила Малая академия наук — создатели музея.

Организаторы рассказали, что гостей будут ждать более 120 интерактивных экспонатов и инсталляций. В музее можно будет прокатиться на велосипеде с квадратными колёсами, отправиться в космос, увидеть кристалл весом 60 килограммов и увидеть голограмму высотой два метра. Отдельную экспозицию посвятят украинским учёным.

Ми направду довго до цього йшли! І от нарешті! Восени в ревіталізованому просторі на ВДНГ відкриваємо наш омріяний і виплеканий перший інтерактивний простір Музей науки! Тут можна буде ?? покататися на велосипеді з квадратними колесами?вирушити в космічну подорож✅побачити двометрову голограму та 60-кілограмовий кристал ?? скласти з атомів воду та сіль у доповненій реальності! Загалом – понад 1️⃣2️⃣0️⃣ інтерактивних експонатів та інсталяцій, частина з яких мобільна. Маємо мрію експонувати їх в інших містах і, зрештою, створити такі музеї по всій країні ? ?‍? ?‍? Окрема зона буде присвячена українським ученим, а найбільшим інтерактивним експонатом стане скляна стеля, що змінює колір, коли відвідувачі вводять на планшетах правильні відповіді на питання зі сфери науки. Концепцію музею ми помістили в одне слово – «спектр». Спектр наук, відкриттів і вражень: від запуску блискавки в котушці Тесли та керування роборукою до можливості побачити власний голос, потрапити всередину гігантської мушлі та в дзеркальний тунель з оптичною ілюзією. Нам уже не терпиться туди потрапити. Сподіваємося, і вам теж ?Дякуємо за креативність, шаленство ідей і спільні недоспані ночі агенції Gres Todorchuk ?Міністерство освіти і науки України – за підтримку ??Fedoriv Agency – за айдентику ? Команді MONO architects – за круту архітектуру павільйону ? Та за співпрацю – компанії Фармак ?Над експозицією музею працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції ???? ?? ?? ?? Стежте за новинами, далі буде! ?

Опубліковано Мала академія наук України Четвер, 23 липня 2020 р.

Читайте также: 5 виртуальных музеев, куда можно сходить прямо сейчас

Будут и интерактивные практикумы: в дополненной реальности можно будет собрать из атомов воду и соль. Пространство будет взаимодействовать с гостем. Он сможет отвечать на вопросы о науке при помощи планшета. Если ответы будут правильными, цвет стеклянного потолка изменится.

Музей планируют открыть в сентябре в павильоне №23. Часть экспонатов сделают мобильными. Их можно будет показывать в других городах.

Напомним, в будущем году в Украине отремонтируют 100 памятников культуры.